Ga naar de content

Kerst zoals alleen delicious. dat kan: innovatie en ultieme inspiratie

delicious kerst rmn 2024

Met nog maar een paar weken tot kerst barst het culinaire dagdromen los, maar bij delicious. begon deze periode al in mei met de eerste brainstorms voor de kerstnummers. De eerste kerstsuccessen zijn inmiddels een feit, met onder andere prachtige online innovaties, een ongekend populaire abonneewerf en een nieuw boek. Hoofdredacteur Nancy Berendsen: “Bij delicous. draait alles om de feestdagen, dit is ons moment.”

Foto: Nancy Berendsen (door Ernie Enkelaar), cover delicious #12 2024, Els van Asseldonk

Online innovatie; responsive whitepapers

Een van de meest in het oog springende innovaties van delicious., zijn de responsive whitepapers. “We maakten een prachtige editorial longread, een BIG ITALIAN X-MAS-menu met maar liefst 10 recepten op een vormgegeven landingspagina, helemaal in de smakelijke look and feel van delicious.”

Met behulp van deze kwalitatieve whitepapers genereert het team leads om de rest van het jaar te kunnen targeten. Ook voor adverteerders is deze innovatie beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een whitepaper rondom een gesponsorde foodcategorie (wijn, kaas, chocolade, etc.) of juist een speciale tailor-made landingspagina. Nancy Berendsen: “Nooit eerder is het printgevoel van delicious. zo mooi en effectief online gevangen. Onwijs interessant dat we dit nu ook voor adverteerders kunnen doen.”

Speciale edities, kerstcadeaus en een topcombinatie

Ook qua branding geeft het team extra gas deze periode. Naast de twee extra dikke kerstedities, is delicious. weer terug met een boek. Berendsen: “In Weekend bundelen we een selectie van de meest verrukkelijke recepten van Janneke Philippi: 150 toprecepten en 18 menusuggesties. Speciaal voor abonnees hebben we een limited editie met een luxe, opengebonden rug. Het perfecte kerstcadeau voor iedereen die van lekker eten houdt.”

delicious. magazine draait sowieso een goed jaar als we het over boeken hebben. De abonneewerf met Yotam Ottolenghi’s Comfort is een ongekend succes. “Ottolenghi en delicious. zijn samen een onweerstaanbare combinatie,” licht Berendsen toe. “We hebben in jaren niet zoveel nieuwe abonnees verwelkomd. We werken hard aan onze zichtbaarheid over alle kanalen heen, en we zijn blij om te zien hoe positief dat uitpakt.”

Tijdelijke kerstnieuwsbrief

Omdat het bezoek op deliciousmagazine.nl in het laatste kwartaal verdubbelt, pakt de online redactie ook extra uit met meer (kerst)recepten, lekkere verhalen en video’s, culi-interviews en extra veel voorproefjes uit nieuwe kookboeken voor op je verlanglijst.

Online coördinator Els van Asseldonk: “Naast onze reguliere nieuwsbrieven (76.000 abonnees) hebben we dit jaar ook een speciale kerstnieuwsbrief in het leven geroepen. Zo voorzien we de diehard kerstliefhebber al vanaf oktober van inspiratie voor de lekkerste tijd van het jaar. In amper 4 weken tijd schreven al 8.000 fans zich in.”

Eind december staan de culi’s van de redactie stand-by om prangende kookvragen van lezers te beantwoorden via de delicious.inbox en social-kanalen, zoals Instagram en Pinterest. Van Asseldonk: “Alle kerstrecepten en artikelen zijn terug te vinden op een speciale kerst 2024-hub. Op deliciousmagazine.nl vinden lezers daarnaast recepten om elke dag lekker te eten, want dat is wat ons betreft niet alleen aan de feestdagen besteed.”

2025

De eerste nummers voor 2025 zijn gemaakt en het team zit boordevol plannen voor de rest van het jaar. Berendsen: “We trakteren onze lezers in 2025 op extra dikke edities, omdat ze nooit genoeg van recepten krijgen. Met mooie foto’s, inspirerende filmpjes en betrouwbare receptuur verleiden we iedereen die iets met lekker eten en koken heeft. Zo willen we lezers inspireren en enthousiasmeren om van het dagelijks eten een feestje te maken. Juist ook in ons drukke bestaan. Wij geloven dat je geluk kunt vinden in de simpele, kleine dingen.

Maak jouw kerst delicious.

Benieuwd naar de speciale kerst 2024-hub, de kerstnieuwsbrief, de feestelijke edities, het Weekend-boek en de responsive whitepaper? Klik op de links en volg delicious. op Facebook, Instagram en Pinterest.

 

P.S. Het wachtwoord voor de whitepaper is ‘Enjoy!’